Tony Irving säljer Let's dance-kavajer för välgörenhet

Foto: TV4/SVT

Tony Irvings varma gest – säljer sina Let’s dance-jackor för välgörenhet: ”Fantastiska kavajer”

Nu kan du sno stilen av Tony Irving!
Eller snarare köpa den.
Let’s dance-domaren auktionerar nämligen ut sina färgstarka kavajer som han burit i TV4-programmet.
Och inte nog med det:
– Pengarna kommer att skänkas till välgörenhet, skriver han.

Tony Irving ÄR Let’s dance.

Den frispråkige britten, som genom åren gjort sig känd som ärlig och ibland lite svårflirtad dansdomare, har varit med i samtliga säsonger i programmet.

Juryordföranden har i alla år varit en nyckelspelare för produktionen, och hans betydelse för programmets framgångar genom åren kan inte underskattas.

Med sin konkreta och aldrig tillrättalagda kritik, som ofta kan vara vass, har han i alla år levererat i direktsändning efter direktsändning med sin alltid lika igenkända accent. Programmet har med Irving vid rodret växt till en av TV4:s största tittarsuccéer det senaste decenniet.

Men på senare tid har Irving också fått visa upp en annan sida av sig själv.

I SVT-programserien ”Tareq Taylors matresa”, som finns på SVT Play, följde Irving med stjärnkocken på en personlig matresa till England – där de båda har släkt.

LÄS MER: Här bryter Tony Irving ihop – kan inte hålla tårarna tillbaka efter känslosamma mötet: ”Ville bara långt bort”

Artikeln fortsätter under bilden.

Tareq Taylor, Tony Irving
Foto: Niklas Forshell/SVT

Programmet har hyllats av tittarna och nyligen sändes det sista avsnittet.

Ett oförglömligt ögonblick var då produktionen med Tareq begav sig hela teamet till den by där Tony växte upp. De besökte en kyrka som Irving hade tunga minnen ifrån.

LÄS MER: Tareq Taylors känslosamma ord om Tony Irving – så är relationen efter kamerorna slocknat: ”Du är…”

Tony berättade i programmet att det var i byns kyrka som han som ung fick ha ett samtal med prästen efter att ha kommit ut som homosexuell för sin pappa.

– Prästen sa att det var en synd, skulle jag gifta mig skulle det gå över, jag behövde träffa rätt kvinna, sade han i programmet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Tony Irving. Foto: Niklas Forshell/SVT
Tony Irving. Foto: Niklas Forshell/SVT

För Nöjeslivet har Tony Irving tidigare berättat att återbesöket till kyrkan väckte många känslor, och att det var svårt att kontrollera dem.

– Hur en sån byggnad och en sån person som är präst kan påverka ett liv så otroligt mycket. Men också hur begränsad den personens kunskap egentligen var om omvärlden och livet, på riktigt. Deras syn på livet var väldigt baserat på den lilla by jag kommer ifrån. Och hur det, på den tiden när vi snackar om 60-70-talets England, kunde vara så att en sån person hade så mycket inflytande på mig när de själva inte hade någon erfarenhet av livet, sa han då.

LÄS MER: Tony Irvings kärlekssaga med maken Alexander – knepen som får relationen att hålla efter alla år

Artikeln fortsätter under bilden.

Tony Irving
Foto: SVT

LÄS MER: Tony Irvings sista subtila gest till Charlotte Kalla – som många tittare kan ha missat i Let’s dance-finalen

Let’s dance-profilen fick då en varm kram av Tareq.

– Det var fantastiskt för mig att besöka mitt tidigare liv, och jag kan inte tänka mig att dela det med någon bättre än Tareq. Det var helt fantastiskt, har Tony sagt till Nöjeslivet.

Tony Irvings beundransvärda gest – auktionerar ut Let’s dance-kavajer för välgörenhet

Efter att SVT-programmet sänts kommer nu Tony Irving med ett nytt besked.

Utanför tv-kamerornas rampljus har nämligen Let’s dance-domaren tagit ett beundransvärt beslut. Han vill nämligen auktionera ut sina kavajer som han burit under de direktsända danskvällarna genom åren – till förmån för välgörande ändamål.

LÄS MER: Tony Irvings besked om sin framtid i Let’s dance – nya orden efter alla år: ”Kommer aldrig…”

Nu berättar han om projektet i ett inlägg på Facebook.

– Nu är det dags att rensa min kostymförråd och starta med en ny kollektion! Jag kommer att sälje många av mina fantastiska kavajer som jag har använt under de senaste säsonger av Let’s Dance! skriver Tony Irving på både Facebook och Instagram.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Han fortsätter:

– Pengarna kommer att skänkas till välgörenhet! Håll lite koll här på min Instagram från och med näste vecka. Jag kommer att auktionera ut en jacka i veckan. Information om designer och storleken kommer att finnas med i informationen. Välgörenhet kommer att ha annonseras med varje enskild kavaj då det blir olika välgörenhetsorganisationer, skriver Tony i inlägget där han också visar upp några av sina färgstarka kreationer.

I en intervju med Nöjeslivet berättar Tony Irving att han och maken Alexander inte längre köper presenter till varandra. I stället ger de gåvor till välgörenhet.

– Grejen är att man kommer upp i en ålder där man har allting man vill. Då köper man presenter bara för att köpa presenter, och oftast behövs de inte. Det är bara presenter för presenternas skull. Så vi ger varandra kort, och sen ger vi en liten gåva till välgörenhet. Och om man gör det tillsammans, att alla skänker lite, så blir det ju stort, säger Tony Irving till Nöjeslivet.

Han fortsätter:

– Men ofta idag så har man det man behöver. Så för oss gör vi det här med gåvor på födelsedagar och jul. Det enda som vi skämmer bort oss lite med är på påsk, då köper vi den engelska versionen av ett chokladägg till varandra. Sen gottegrisar vi oss med dem.

Vilket fint initiativ, Tony!

Dela gärna vidare inlägget så att fler får upp ögonen för detta engagemang.